Mikronizacja, jak sama nazwa wskazuje jest to zmniejszanie, polega ono na maksymalnym zmniejszeniu cząstek proszków roślinnych i uzyskanie produktu o właściwościach jakie chcemy, za pomocą specjalistycznych maszyn. Jej ogromną z zalet mikronizacja jest możliwość zastosowania do obróbki wielu zbóż w celu kontrolowanej żelatynizacji skrobi, dzięki czemu dochodzi do zwiększenia ich przyswajalności i wydajność. Wysoka temperatura wpływa na rozkład białek co jest bardzo przydatne podczas obróbki nasion oleistych. Bardzo często wykorzystuje się podczas karmienia zwierząt, co jest bardzo ekologiczne.

Produkty Listerine dla zdrowych dziąseł
Każdy, kto cierpiał na jakieś choroby dziąseł, na przykład ich zapalenie, doskonale wie, jak bardzo jest to nieprzyjemne i uciążliwe. Dziąsła bolą, puchną i mocno krwawią podczas mycia zębów, bardzo ważne jednak jest, by nawet wówczas absolutnie nie pomijać higieny, ponieważ za choroby dziąseł w zn...